De treinstations in de provincie Groningen zullen worden voorzien van nieuwe wachtruimtes. Ook krijgt een aantal stations nieuwe fietsenstallingen en komt er in Winschoten een nieuw busstation. Dit gebeurt in het kader van het project Facelift Noordelijke Stations.

Er worden moderne bankjes, poefjes en prullenbakken geplaatst om het comfort op de stations te vergroten. Ook worden de overdekte wachtruimtes verbeterd, zodat reizigers bij slecht weer voortaan beschut staan te wachten op de trein. Tenslotte krijgen de perrons meer groen.

De stations van Appingedam, Bedum, Groningen Noord, Hoogezand-Sappemeer, Winschoten en Zuidhorn krijgen voor 2030 een verbeterde fietsenstalling. Met dit project moet de facelift van de Noordelijke stations afgerond zijn. De werkzaamheden worden deels betaald uit de RSP-gelden, die door Het Rijk zijn uitgekeerd nadat de plannen voor de Zuiderzeelijn werden geschrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *