Het OV-bureau Groningen Drenthe, verantwoordelijk voor het busvervoer in beide provincies, verwacht maandag grote drukte in de bussen wanneer de scholen weer beginnen en veel werkende mensen weer beginnen na hun vakantie.

Vooral op de verbinding tussen het station en Zernike in Groningen wordt een forse drukte verwacht. Die verbinding heeft dan ook prioriteit. Qbuzz en Arriva zetten waar nodig extra bussen in om de drukte op te vangen, maar het OV-bureau kan niet garanderen dat reizigers soms langer bij de haltes moeten blijven wachten door volle bussen.

Reizigers uit Friesland, Roden, Leek en Assen met de bestemming Zernike krijgen het advies om het station in Groningen te mijden. Vanuit Assen rijden er rechtstreekse bussen naar Zernike en vanuit westelijke richting kunnen passagiers overstappen bij Hoogkerk op de rechtstreekse lijn 617. Deze rijdt iedere vijftien minuten. Een rit met overstap op lijn 617 duurt ongeveer een half uur korter dan reizen via het station. Overigens rijdt er vanuit Drachten ook een rechtstreekse lijn naar Zernike.

(Nieuwe) studenten die meer informatie over de bus naar Zernike willen kunnen kijken op de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *