De Servicelijnen in Delfzijl zijn populairder dan verwacht. Dit blijkt uit de voorlopige Thermometer Busvervoer van 2008 die het OV-bureau Groningen Drenthe heeft opgesteld.

De Servicebus begon in Delfzijl begin 2008 en was direct zo populair, dat er in september een tweede bus moest worden ingezet. De busjes trekken wekelijks vele reizigers, met pieken tot ruim tweeduizend reizigers per week.

Uit het rapport blijkt eveneens dat de P+R Citybus flink populairder is geworden. Dit komt vooral door de aanleg van het Transferium Haren. Het reizigersaantal is hier met 500.000 toegenomen, van 1,3 naar 1,8 miljoen reizigers. Ook de Qliner kende een flinke toename in 2008: door de verhogingen van de frequenties op de verschillende lijnen zijn de reizigersaantallen bij de Qliners gestegen met twintig procent.

Het rapport is beschikbaar op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe.

2 gedachte over “Servicebus Delfzijl populairder dan verwacht”
  1. en waar moeten de lijnen 3 en 15 dan langs, die moeten toch mensen naar de binnenstad brengen vanuit vinkhuizen en paddepoel/zernike?

  2. Zoals in het stukje staat, de bussen zullen WAARSCHIJNLIJK (let op: dit is nog niet zeker) vanaf de Westersingel via Aweg/Hoendiepskade – Eendrachtskade – Emmasingel en Eeldersingel naar het station gaan rijden. Er zullen overigens vast en zeker tijdelijke haltes komen of bestaande haltes gaan fungeren als tijdelijke haltes voor de omgeleide buslijnen. We houden via het stremmingen-gedeelte op deze site de bezoekers op de hoogte van de situatie tegen die tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *