Vanaf aanstaande zondag, 26 oktober, krijgt Delfzijl er een tweede Servicebus bij, namelijk lijn 245. De bus zal nu ook door Farmsum en de Zandplatenbuurt rijden. De Servicebus start voortaan een uur eerder en rijdt ook langer door.

Delfzijl kent sinds begin dit jaar de Servicebus. Bewoners van Delfzijl hebben ‘hun’ Servicebus een rapportcijfer van 8.1 gegeven. Er stappen per week gemiddeld zo’n 1700 reizigers in de Servicebus. Door het succes rijdt er nu al een tweede bus meer op drukkere tijdstippen.

Vanaf zondag beschikt Delfzijl dus over twee stadslijnen, lijn 240 en lijn 245. Lijn 240 rijdt vanaf het NS-station naar Delfzijl Noord en de Zandplatenbuurt en vervolgens weer via het Delfzicht Ziekenhuis terug naar het station. Lijn 245 rijdt via het Delfzicht Ziekenhuis, Tuikwerd en Farmsum naar het NS-station en weer terug. Beide lijnen sluiten aan op de treinen van/naar Groningen en zijn gekoppeld aan elkaar. Dat betekent dat doorgaande reizigers op het NS-station in de bus kunnen blijven zitten.

Inwoners van Delfzijl krijgen in week 45 een folder in huis over de vernieuwde dienstregeling. Deze folder zal vanaf 27 oktober ook verkrijgbaar zijn op het gemeentehuis van Delfzijl en in de Servicebus zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *