Vanaf komende maandag barst het feest in Zuidlaren weer los: dan zijn de Nacht van Zuidlaren en de jaarlijkse traditionele Zuidlaardermarkt. In voorgaande jaren reden er al extra bussen tijdens de Zuidlaardermarkt, maar dit jaar is er ook extra businzet tijdens de Nacht van Zuidlaren.

De Nacht van Zuidlaren begint maandagavond 20 oktober om 21:00 uur. Er rijden de hele nacht door elk uur bussen vanuit Groningen, Haren, Harenermolen, Glimmen, Noordlaren, Midlaren, Vries, Assen, Gasteren, Annen, Gieten en Hoogezand naar Zuidlaren. Een kaartje voor een enkele reis kost dan € 3,- en is te koop bij de buschauffeur. Tussen middernacht en 6:00 uur ‘s ochtends rijden er medewerkers van Veiligheidszorg Drenthe mee op de bussen.

Klik hier voor de dienstregeling van de extra nachtbussen

Op dinsdag, tijdens de Zuidlaardermarkt, vindt ook de jaarlijkse paardenmarkt plaats. Bezoekers aan deze paardenmarkt kunnen meereizen met de extra nachtbussen. Tijdens de Zuidlaardermarkt is er extra businzet tussen 7:00 uur en 21:00 uur:

 • De bussen van/naar Groningen, Gieten en Stadskanaal (Qliner 302, 318 en lijn 59) rijden tussen Annen en Glimmen/Groningen via de N-34/A28 en stoppen bij de haltes aan de N-34 in Westlaren. 
 • Tussen Westlaren N-34 en de Zuidlaardermarkt (halte Julianalaan) rijdt van 6:30 tot 21:00 vier keer per uur een pendelbus. Op deze locaties zijn medewerkers aanwezig om reizigers te helpen bij het in- en uistappen en om vragen van reizigers te beantwoorden.
 • Op de route Assen – Gasteren – Annen –Westlaren – Zuidlaren Julianalaan (lijn 58) rijdt twee keer per uur een bus van 6:00 tot 18:00 uur. ’s Nachts rijdt deze bus elk uur.
 • Op de route Harkstede – Hoogezand – Zuidlaren Brandweerkazerne – Westlaren N-34 – Vries (lijn 44) rijdt elk uur een grote bus van maandagavond 20:00 uur tot dinsdagavond 18:00 uur.
 • Buurtbus de Hunze rijdt een aangepaste dienstregeling.
 • Klik hier voor de aangepaste dienstregeling voor de Zuidlaardermarkt

  Bezoekers van de Zuidlaardermarkt en de Nacht van Zuidlaren kunnen op dinsdag 21 oktober ook voor 9 uur ’s morgens gebruik maken van het Eurokaartje. Het Eurokaartje kost afhankelijk van de afstand 1, 3, of 5 euro.

  Bron: OV-bureau Groningen Drenthe

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *