Op vrijdagmiddag 6 januari zal tijdens de markt op het Raadhuisplein in Haren de nieuwe Servicebus van de gemeente worden gepresenteerd door wethouder Gerben Pek en directeur Jan van Selm van het OV-bureau.

De nieuwe Servicebus gaat vanaf 9 januari onder lijnnummer 254 door het dorp Haren rijden. De gemiddelde afstand tussen de meeste woningen in het dorp en de bushalte was relatief groot. De Servicebus zorgt er nu voor dat deze afstand verkleind wordt. Daarnaast gaat de bus het verdwijnen van streeklijn 54 uit een groot deel van Oosterhaar opvangen. Deze lijn gaat voortaan vanuit Tuindorp door naar Onnen. Overigens wordt er niet meer via de Tussenziel gereden in Oosterhaar, maar via de Mellenssteeg vanwege het in aanbouw zijnde Gezondheidscentrum aan deze straat.

De Servicebus gaat van maandag t/m zaterdag overdag één keer per uur in beide richtingen rijden. Er kan worden gereisd met de bekende vervoersbewijzen zoals Eurokaartjes en OV-chipkaart. Er wordt nog gezocht naar leden voor het klantenpanel. Reizigers die ieder half jaar inspraak willen over bijvoorbeeld de route of vertrektijden van de nieuwe lijn kunnen zich aanmelden bij het OV-bureau op mailadres info@ovbgd.nl of telefoonnummer 0592-396900.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *