Het project ‘Station Haren Verbindt’, waarbij de omgeving van het Harener stationsgebied een upgrade krijgt, is donderdag gestart tijdens een officiële openingshandeling. Er werd gestart met het begin van de sloop van de Walstroflat, die moet wijken voor een fietstunnel onder het station door.

Vanuit de fietstunnel moet het uiteindelijk mogelijk zijn de perrons te bereiken, zowel per trap als per lift. Daarmee verdwijnt de huidige overweg tussen perrons 1 en 2. Op deze overgang is zes jaar geleden een ouder echtpaar om het leven gekomen toen zij werden geschept door een Intercity.

Naast het aanleggen van de tunnel worden ook de pleinen en het openbaar gebied, het parkeerterrein en het station zelf aangepakt. De uiteindelijke werkzaamheden bij het station starten volgend jaar. Twee jaar later moet de modernisering klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *