De nieuwe nachtbus lijn 451 tussen Groningen en Assen is zaterdagnacht van start gegaan. De nachtbus was direct goed in trek.

De bussen rijden de hele zaterdagnacht door, in aansluiting op de dienstregeling van de reguliere lijn 51. Scholieren uit Haren lieten in 2007 een besloten discobus door de gemeente Haren rijden. Doordat de bus op steeds meer plaatsen mensen meenam, werd de bus door de verkeersinspectie van de weg gehaald. Nu hebben de gemeenten Haren en Tynaarlo in samenwerking met vervoersbedrijf Arriva de nieuwe nachtlijn ontwikkeld. Onder andere stappers kunnen nu tegen het speciale tarief van de verschillende Eurokaartjes veilig vanaf hun huis in Groningen en Assen komen. In Groningen rijdt de bus speciaal over het dicht bij de binnenstad gelegen Zuiderdiep, waar ook een halte is. Zo hoeven stappers niet persé helemaal vanaf het station naar de binnenstad te lopen.

Tot en met eind januari kunnen reizigers gratis met de nieuwe nachtbus naar huis. De gratis terugreiskaart is aan te vragen via www.ontdekhetov.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *