Er gaan vanaf de start van het nieuwe schooljaar grote bussen rijden tussen Kardinge in Groningen en Ten Boer. Dat heeft Qbuzz bekend gemaakt.

Vanaf volgende week maandag rijdt er in de brede middagspits ieder half uur een bus als lijn 140 vanaf Kardinge via Lewenborg, Ruischerbrug en Garmerwolde naar de Boltbrug in Ten Boer. Deze rit sluit bij Kardinge aan op de stadslijnen 3 en 6 en in Ten Boer op de bus richting Delfzijl. Daarmee hebben scholen als het Alfa-college en de VMBO-school aan de Kluiverboom een directe busverbinding met Ten Boer, en met een korte overstap met plaatsen als Garrelsweer, Appingedam en Delfzijl. In de ochtendspits zullen er extra ritten in de andere richting zijn.

De uitbreiding van lijn 140 is een voorloper op de nieuwe dienstregeling welke in december ingaat. In deze dienstregeling keert lijn 40 weer terug en neemt deze lijn een aantal ritten van lijn 140 over, en wordt er via Kardinge en Lewenborg gereden.

Klik hier voor de dienstregeling van 140 vanaf 3 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *