Met de nieuwe dienstregeling zijn er niet alleen buslijnen verdwenen, er is ook een chauffeur meeverdwenen. Niet omdat hij wegbezuinigd is, maar omdat Wim Boer de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar heeft bereikt.

Wim Boer woont in Groningen maar heeft vrijwel zijn hele carriére in Drenthe op de bus gereden. Hij begon als twintiger op de lijndienst bij de Gado, en kwam later bij het verkopen van de Gado en een aantal concessiewisselingen in dienst van achtereenvolgens Arriva en Qbuzz. Boer heeft ruim 42 jaar lijndiensten gereden.

Zijn laatste rit was op lijn 59, van Gieten naar Groningen. Boers zoon had speciaal hiervoor de bus versierd en liet een fanfare van het Leger des Heils, waar Boer zelf ook actief is, meerijden. Zelf had Boer nog wel één keer per week op de bus willen blijven rijden zoals veel collega’s na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ook deden, maar tot teleurstelling van de pensionaris is hier door de bezuinigingen geen ruimte meer voor. Hij gaat het werken op de bus erg missen, des te meer omdat hij van kleins af aan al buschauffeur wilde worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *