Wethouder Jan Seton heeft vrijdagmiddag de nieuwe intelligente dimverlichting op P+R Hoogkerk in gebruik genomen.

Het terrein is het eerste waar de lampen sterk gedimd worden wanneer er niemand op het terrein aanwezig is. Loopt er iemand naar de auto of rijdt er een bus voorbij, dan gaan de lampen aan op de juiste plek. De verlichting op P+R Hoogkerk is een proef, ontwikkeld door het Groningse bedrijf Tvilight. Als de proef een succes blijkt worden ook de andere P+R-terreinen rondom de stad voorzien van het dimlichtsysteem.

Naast de nieuwe verlichting is ook een aantal e-laadpalen voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze zullen in december ook aangebracht worden op de P+R-terreinen Zernike, Kardinge en Euroborg/P3. Tijdens het bezoek aan de stad kunnen elektrisch automobilisten de auto aan de laadpaal aansluiten. Na zes tot acht uur is de accu van de auto weer volledig opgeladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *