De Koning en OV-bureaudirecteur Wilko Mol. Foto: OV-bureau

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het OV-bureau. Hij liet zich informeren over de unieke samenwerking tussen het bureau, Publiek Vervoer en gemeenten en provincies.

De Koning maakte op het kantoor in Assen kennis met vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden over de samenwerking tussen openbaar vervoer het publiek vervoer en over de mogelijkheden van dynamische reisinformatie als open data ingezet wordt om de dienstverlening te verbeteren. Ook waren er reizigers aanwezig die hun ervaringen deelden en sprak hij met een aantal medewerkers. Tijdens het bezoek maakte Zijne Majesteit de Koning een rit in een waterstofbus, die ingezet wordt voor verschilllende routes.

“Ik ben er ontzettend trots op dat de we Zijne Majesteit de Koning kunnen laten zien wat we hier in het Noorden allemaal doen voor de regio en de leefbaarheid in de breedste zin van het woord. Wat wij doen, bestaat nog nergens anders in Nederland”, aldus Jan Bos, directeur Publiek Vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *