Koning opent station Eemshaven/ 1 minuut leestijd

Foto: Twitter/Willem Klootsema

De Eemshaven is alweer een tijdje per trein bereikbaar, maar de officiƫle opening van het nieuwe treinstation liet nog even op zich wachten. Woensdag is het zover, dan opent Koning Willem-Alexander het station.

Rond 14:30 uur stapt de Koning met het gezelschap op de trein in Roodeschool. Vanaf daar reist de Koning per trein over het nieuwe spoor naar de haven. Daar aangekomen opent hij rond 15:00 uur het station officieel.

De Koning komt niet alleen voor de opening van het station. Na de opening stapt in de Eemshaven aan boord van het energiezuinige woon- en zeilschip Ecolution.

Reizigers moeten er rekening mee houden dat het vanwege het Koninklijk bezoek woensdag tussen 13:40 en 15:30 uur niet mogelijk is per trein tussen Uithuizermeeden en de Eemshaven te reizen. Er rijden dan bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *