Foto: Provincie Groningen

De treinen rijden er al even, maar nu is het nieuwe station in Roodeschool ook officieel open. Een buurtbewoonster die al tientallen jaren bij het station woont verrichte, van achter haar rollator, de opening.

Dat gebeurde door het onthullen van het straatnaambordje van het nieuwe Stationsplein. In het bijzijn van de bewoonster waren onder meer bouwers, gedeputeerde Fleur Graper, burgemeester Marijke van Beek en Jan Mulder van ProRail.

Het nieuwe station ligt iets verderop dan het oude, bij de spoorwegovergang in de Hooilandseweg. Het is nodig vanwege het doortrekken van het spoor naar de Eemshaven. Daar komt, volgens planning in april, een station bij de terminal van de veerboot naar Borkum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *