De eerste reiziger van het nieuwe station krijgt een bloemetje. Foto: ProRail

Vanmorgen kwam in alle vroegte de eerste trein aan op het nieuwe station in Roodeschool. De eerste reiziger, die zat pas in de tweede trein.

Dat betekende iets langer dan gepland koukleumen voor Rick Valk, bouwmanager bij ProRail. De verwachting was dat de eerste trein wel passagiers zou hebben, normaal zijn er wel wat vaste reizigers voor de eerste trein. Nu was de eerste reiziger Leroy, die uit de trein vanuit Groningen stapte.

Het nieuwe station ligt een kleine 200 meter ten noordwesten van het oude, aan de Hooilandseweg. Het oude station aan de Stationsweg is buiten gebruik genomen omdat de trein vanaf eind maart door gaat rijden naar de Eemshaven. Het spoor doortrekken via de dorpskern was geen optie, dus is er het nieuwe station gebouwd langs de -al aanwezige- (nu nog) goederenlijn.

Ondanks dat het nieuwe station dus iets noordelijker ligt, houdt het dus niet lang de status van het noordelijkste station van Nederland, dat wordt vanaf 28 maart station Eemshaven.

Het nieuwe station van Roodeschool is nog niet helemaal af. Een aantal zaken als borden staan nog niet op hun juiste plaats. De bouwers hebben zich de afgelopen dagen, tot in het weekend, eerst ingespannen voor de bestrating op en rond het station.

[mappress mapid=”149″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *