Nieuw station Roodeschool volgende week open/ 1 minuut leestijd

Het is bijna zover. Roodeschool krijgt haar nieuwe treinstation. Op 8 januari stoppen de eerste treinen er.

Het nieuwe station ligt iets ten noordwesten van het huidige, nabij de N363, de Hooilandseweg net buiten het dorp. Het is niet langer meer een eindpunt, maar een normale halte. Roodeschool is vanaf april namelijk niet meer het noordelijkste station van Nederland. Station Eemshaven neemt die status dan over.

Het doortrekken van de reizigersdienst naar de Eemshaven is ook de reden dat het station verplaatst wordt. Vanaf april rijden er tot ‘s avonds 20:00 uur treinen naar de Eemshaven voor de veerboot naar Borkum en de in de Eemshaven werkenden.

Vanwege de werkzaamheden rijden er tussen 4 en 8 januari geen treinen tussen de eerste dag Uithuizermeeden en Roodeschool en in het weekend Warffum en Roodeschool. Er rijden stopbussen.

[mappress mapid=”149″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *