Foto: Facebook/Zone 04

Sinds een aantal weken rijden er dubbeldekkers op een deel van de ritten van Qliner 300 tussen Emmen en Groningen. Zij hebben meer vertragingen en daarover klagen reizigers op sociale media.

Deze vertraging wordt veroorzaakt door het extra rondje wat de bussen in Groningen moeten maken via het Zuiderdiep. De dubbeldekkers kunnen door hun hoogte niet achter het station langs. Het rondje via de binnenstad is daarmee nodig en zorgt voor extra reistijd. Vaak is de bus niet op tijd terug bij het station voor de volgende rit.

Passagiers merken de vertraging vooral bij Gieten, waar zij over willen stappen op bussen naar Assen en Stadskanaal. Vaak worden deze aansluitingen dan niet gehaald. Dit gebeurt vooral in de spits, en dat komt omdat het dan drukker is in de bussen. In- en uitstappen bij de bovenverdieping neemt extra tijd in beslag.

Vooralsnog ziet Qbuzz geen reden de dienstregeling van de dubbeldekkers aan te passen. Men houdt de situatie wel in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *