Als het aan de provincie Drenthe ligt gaan er in de toekomst dubbeldekkers rijden op de drukke Qliner 300 tussen Groningen en Emmen.

De bussen zijn regelmatig erg vol en ze rijden vaak. De inzet van dubbeldekkers, wat uniek in Nederland zou zijn wat betreft lijndiensten, is nog niet meer dan een mogelijkheid die wordt onderzocht.

Eén ding is al zeker: de geplande bustunnel onder het Hoofdstation in Groningen zou vijf centimeter hoger dan gepland moeten worden om het te laten passen. De capaciteitsuitbreiding zou met een dubbeldekker in ieder geval niet erg groot zijn, in een gemiddelde dubbeldeksbus passen ongeveer tachtig mensen. Bussen als de Capacity (ingezet op lijn 15 in Groningen) en de huidig ingezette Qliner-bussen kunnen meer mensen aan met een capaciteit van respectievelijk 193 en 111 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *