Foto: OV-bureau

De Qliner-dubbeldekker heeft na de introductiedag op woensdag tot vandaag niet meer in de reizigersdienst gereden, zo blijkt nu. De bus reed één dag om de eerste OV-dubbeldekker van Nederland te zijn.

De bus was net klaar en reed woensdag eerste een testrit vanuit Emmen en vervolgens de hele dag op één van de omlopen van lijn 300. De aankondiging was dat de bussen stapsgewijs de komende tijd zouden instromen.

Sinds donderdag heeft de eerste dubbeldekker echter niet meer gereden. Bronnen melden dat er problemen met de computervoorzieningen in de bus waren en dat nog niet alle chauffeurs de juiste instructie hebben gehad. De inzet op woensdag ging door als een marketingstunt onder de noemer van ‘de eerste OV-dubbeldekker van Nederland’. Connexxion gaat namelijk, net als Qbuzz, in de nieuwe dienstregeling dubbeldekkers inzetten tussen Amsterdam en Haarlem.

Vanmiddag gaat de eerste dubbeldekker weer rijden. De overige bussen komen de komende weken aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *