Foto: OV-bureau

De eerste dubbeldekker in het Nederlandse openbaar vervoer is een feit. Om 10:45 vanmorgen reed de Qbuzz 3691 haar eerste rit op lijn 300 van Emmen naar Groningen.

De dag startte vanmorgen vroeg voor de bus met een testrit met genodigden vanaf de Qbuzz-stalling door Emmen. Gedeputeerde Henk Brink en Qbuzz-directrice Astrid Veldhuizen deden toen ook de officiële handeling waarmee de bus in gebruik werd genomen.

De bus is de eerste van in totaal vijf dubbeldekkers die op lijn 300 gaan rijden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat per de nieuwe dienstregeling te doen, maar omdat Connexxion elders in het land dan ook met dubbeldekkers gaat rijden heeft Qbuzz de datum naar voren gehaald om officieel de eerste vervoerder met een dubbeldekker in reizigersdienst te zijn.

De nieuwe dubbeldekkers tellen 85 zitplaatsen. De ‘gewone’ Qliners, die ook blijven rijden, tellen er 56. In het nieuwe jaar moeten alle dubbeldekkers rijden. Vanaf de nieuwe dienstregeling rijden de bussen van maandag tot en met zaterdag op de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *