Het P+R-terrein langs de N355 bij de Reitdiephaven in Groningen is vanmorgen officieel geopend door wethouder Paul de Rook.

P+R Reitdiep is de vervanger van het kleine P+R-terrein op de Zernike Campus en biedt plaats aan 300 auto’s. Daarnaast zijn er ook 1400 zonnepanelen aangebracht op de overkapping, waar gebruikers droog onder door kunnen lopen naar de bushalte. De zonnepanelen kunnen in de toekomst afgenomen worden door buurtbewoners.

Vanmorgen tussen 8:00 en 10:00 uur kregen automobilisten op het parkeerterrein een gratis dagkaart voor de bussen van Qbuzz. Groningen Bereikbaar deelde deze uit als begin van een promotiecampagne voor de P+R-terreinen. Groningen Bereikbaar wil het gebruik van de terreinen verder stimuleren met de werkzaamheden aan de ringweg in aantocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *