De projectgroep heeft na maanden voorbereiding en werken vandaag de aanbesteding voor het Publiek Vervoer succesvol afgesloten. Het is de grootste aanbesteding van kleinschalig vervoer ooit in Nederland.

Publiek Vervoer omvat concessies van meerdere regio’s in Groningen en Drenthe. De nieuwe vervoerders gaan daarin al het kleinschalig vervoer rijden, zoals de Hubtaxi en het WMO-vervoer.

De aanbesteding kende geen rechterlijke tussenkomst, wat bijzonder is voor een dusdanig grootschalige “tender”. Wel is er de hulp geweest van de Commissie van Aanbestedingsexperts na kritiek van kandidaat-vervoerder BIOS Groep, die op dit moment nog het WMO-vervoer in de gemeente Groningen rijdt.

BIOS is niet vertegenwoordigd onder de winnaars van het Publiek Vervoer. De vervoerders die wel hebben gewonnen in één of meerdere regio’s zijn Connexxion Taxi Services, Taxi Nuis, UVO Uithuizermeeden, Taxi Dorenbos, De Vier Gewesten, TCZ en De Grooth. Sommige vervoerders gaan met elkaar samenwerken.

Het eerste deel van het vervoer gaat over op 9 april. Op 1 augustus volgt het leerlingenvervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *