De BIOS Groep heeft het kort geding tegen Publiek Vervoer Groningen Drenthe ingetrokken. De kandidaat-vervoerder kiest liever voor een route via de Commissie voor Aanbestedingsexperts.

In eerste instantie was het bewandelen van die route niet mogelijk door de beperkte tijd tot het einde van de inschrijfperiode. Deze heeft Publiek Vervoer door het kort geding voor onbepaalde tijd opgeschort. BIOS kiest liever voor een uitspraak van de Commissie voor Aanbestedingsexperts omdat met een kort geding alleen een juridische uitspraak zou komen en dit alleen een relatief onduidelijke voorlopige voorziening zou zijn.

De commissie is in de aanbestedingswereld het orgaan om rechterlijke procedures en marginale toetsingen te voorkomen. Nu de aanbestedingsprocedure tijdelijk is opgeschort kiest BIOS liever voor deze in haar ogen betere weg.

Publiek Vervoer heeft nog niet op het intrekken van het kort geding gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *