Foto: Holthausen

De ritprijs voor het pendelbusje wat tussen de nieuwe Centrumhalte West en het Zuiderdiep in Groningen gaat rijden is vastgesteld op 50 cent per rit.

Het busje gaat op proef rijden als vervanging voor de bussen. Die verdwijnen vanaf 3 september uit het westelijke deel van de binnenstad om de Brugstraat en het Akerkhof autovrij te kunnen maken en de veiligheid en het verblijfsklimaat te vergroten.

De gemeente wil mensen die niet kunnen of willen lopen vanaf de nieuwe halte bij de Westerhaven tegemoet komen. Daarvoor worden het pendelbusje ingezet. Hij gaat zonder dienstregeling rijden, steeds zonder pauze heen en weer tussen de Centrumhalte West en het Zuiderdiep, op de tijden dat de winkels geopend zijn. Er blijft een bushalte aan het Akerkhof voor het busje.

De doelgroep die het meest afhankelijk is van het busje (houders van een WMO-pas of een Stadjerspas) kunnen het busje gratis gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *