Het begon veelbelovend, maar de cijfers van de Pendelbus Binnenstad in Groningen vallen nu wat tegen. In 366 rondjes per week reizen ongeveer 200 mensen mee, blijkt uit reizigerstellingen. Daarmee is bijna de helft van de ritten leeg.

De cijfers zijn wel ongeveer wat de gemeente verwacht had. De pendelbus is een proef die tot de volgende zomer duurt. In die proefperiode verandert de route soms wel. Op dit moment kan de bus bijvoorbeeld niet door de Astraat vanwege de herinrichting van die straat. Er wordt omgereden via de Hoge- en Lage der A.

Er is toch ook goed nieuws te melden. Na problemen met de goedkeuring door de RDW rijdt sinds deze week eindelijk zoals gepland het waterstofbusje. Het dieselbusje dat reed blijft beschikbaar als reserve.

De pendelbus rijdt sinds 3 september iedere tien minuten een rondje door de westelijke binnenstad van de Westerhaven naar het Zuiderdiep. Het moet het verdwijnen van de bussen van het Akerkhof opvangen. Het busje is voor gericht op mensen die slecht ter been zijn. Houders van een WMO-pas of Stadjerspas kunnen dan ook gratis meereizen. Andere reizigers betalen 50 cent per rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *