Publiek Vervoer Groningen Drenthe heeft de aanbestedingsprocedure voor het Publiek Vervoer in Groningen en Drenthe per volgend jaar tot nader order opgeschort.

Aanleiding daarvoor is een vandaag aangekondigd kort geding van de BIOS Groep, één van de potentiële inschrijvers op de concessie.

De Groningse en Drentse gemeenten hebben in samenwerking met het OV-bureau een projectgroep opgericht die de aanbestedingsprocedure uitvoert. Volgens BIOS wordt er slecht geantwoord op vragen van potentiële vervoerders en wordt het Publiek Vervoer aanbesteed met een hoog financieel risico voor de nieuwe vervoerders.

BIOS heeft het kort geding aangevraagd omdat Publiek Vervoer niet in wilde gaan op het voorstel om de aanbestedingsprocedure op te schorten en eventueel over te gaan tot een heraanbesteding. Nu het kort geding, gepland op 17 juli eraan komt is dit zondag in allerijl alsnog gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *