Publiek Vervoer is van start/ 1 minuut leestijd

Na maanden van voorbereiding en aanbestedingen is maandag het Publiek Vervoer in Groningen en Drenthe van start gegaan.

Publiek Vervoer is de samenvoeging van verschillende soorten kleinschalig vervoer. De Buurtbus, diverse stadsbusjes en de WMO-taxi alsmede het leerlingen- en sociale werkplaats-vervoer zijn samengebracht onder Publiek Vervoer.

Hiervoor zijn beide provincies opgedeeld in zeven regio’s. In iedere regio is een nieuwe vervoerder via de aanbesteding aan het werk gezet. In totaal is het werk gegund aan vijf vervoerders (Connexxion, Taxi Nuis, UVO Uithuizermeeden, De Grooth en DVG Personenvervoer).

Nieuw met de komst van Publiek Vervoer is de Hubtaxi. Dit is een samenvoeging van de afgeschafte LijnBelBus en Regiotaxi. De Hubtaxi is bedoeld voor vervoerder op locaties waar op dat moment geen openbaar vervoer rijdt. Gebruikers van de Hubtaxi worden van huis gehaald en naar een ander adres gebracht of naar een hub gebracht om daar over te stappen op het openbaar vervoer.

Maandagochtend werd de start gemarkeerd met een feestelijke bijeenkomst in Nietap. De vervoerders presenteerden hun nieuwe voertuigen. Daar zit onder meer een Tesla bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *