arrivatrein

Gedeputeerde Fleur Graper en regiodirecteur Jan Mulder van ProRail hebben vrijdagochtend in het Stadhuis in Groningen een realisatieovereenkomst ondertekend voor de verlenging van het spoor vanuit Roodeschool naar de Eemshaven. Daarmee is de uitbreiding beschreven en komt deze er definitief.

Er is al een bestaand goederenspoor, dit word verlegd en deels verdubbeld. De Eemshaven krijgt een treinstation in de buurt van de veerhaven van de boot van en naar Borkum. Dat betekent dat naast de Eemshaven ook dit waddeneiland een ontsluiting per openbaar vervoer krijgt. Daarnaast wordt de beveiliging van het spoor verbeterd en het station in Roodeschool verplaatst naar de Hooilandseweg.

Vanaf april 2018 moet de trein doordeweeks drie keer per dag doorrijden tijdens het laagseizoen en vier keer per dag in het hoogseizoen.

[mappress mapid=”35″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *