De doortrekking van het spoor van Roodeschool naar de Eemshaven is een feit. Vrijdagochtend werd het laatste stukje van de nieuwe rails gelegd waar vanaf april passagierstreinen overheen moeten gaan rijden.

De komende tijd zijn de werkzaamheden namelijk nog niet klaar. Het bestaande goederenspoor moet nog worden opgeknapt en het nieuwe station Eemshaven moet nog worden afgebouwd. De perronwanden liggen er al wel.

Dat nieuwe station komt tussen de windmolens te liggen achter de dijk bij de terminal van een boot naar Borkum. Daar werd ook het laatste stukje nieuw spoor voltooid.

Vanaf april gaat de trein in de basis twee keer per uur naar de Eemshaven rijden. Vanaf dan is station Eemshaven het meest noordelijke station van Nederland. Die status is nu nog toebedeeld aan station Roodeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *