Er is nog ruim negen miljoen euro extra nodig om het spoor tussen Roodeschool en de Eemshaven geschikt te maken voor personenvervoer. Dat zegt de provincie. Zij doet haar uitspraken op basis van nieuwe berekeningen.

De provincie hoopt dat minister Schultz-van Haegen extra geld in het plan wil steken. De overheid heeft reeds vier miljoen euro toegezegd, maar dit moet zeven miljoen euro worden. In totaal gaat het project achttien miljoen euro kosten volgens de nieuwe berekeningen.

De overgebleven elf miljoen euro wordt dan betaald door bedrijven, gemeenten en de provincie. Ook Duitsland heeft inmiddels 2,5 miljoen euro toegezegd, omdat veel Duitsers van de Eemshaven gebruik maken om op het eiland Borkum te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *