Er is nog altijd twee miljoen euro tekort om het spoor tussen Roodeschool en de Eemshaven geschikt te maken voor reizigersvervoer. Er is nu 19 miljoen euro beschikbaar, maar volgens de laatste berekeningen van ProRail is er 21 miljoen euro nodig.

Gedeputeerde Mark Boumans wil nu kijken of het project toch niet goedkoper kan. Ook wil hij een beroep doen op het Waddenfonds om het resterende geldbedrag bij elkaar te krijgen.

Een paar jaar geleden kon de klus volgens ProRail nog geklaard worden voor negen miljoen euro. Volgens gedeputeerde Boumans komt dit doordat ProRail de veiligheidseisen destijds te laag had ingeschat. Hij benadrukt dat de provincie er tot nu toe ieder keer in is geslaagd om het extra geld bij elkaar te krijgen met medewerking van onder andere het Rijk en Groningen Seaports. Boumans verwacht dat dit ook deze keer geen probleem zou zijn. Hij hoopt dat de trein vanaf 2016 naar de Eemshaven rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *