Op woensdag 28 maart om 7:13 uur zal de allereerste Arriva-trein in reizigersdienst op het nieuwe station in de Eemshaven aankomen. Dat bevestigt de vervoerder desgevraagd aan deze website.

De eerste ritten zijn reeds in de reisplanner opgenomen. De trein zal in eerste instantie zo’n zes keer per dag van- en naar de Eemshaven doorrijden vanuit Roodeschool, in aansluiting op de veerboten naar Borkum.

Aan het station in de Eemshaven is de afgelopen maanden druk gebouwd. Er is een perron opgetrokken direct naast de terminal van de veerboot. Reizigers krijgen ruimschoots de tijd om over te stappen van de trein naar de boot en vice versa.

Uiteindelijk moet in de nieuwe treinconcessie per 2020 het station ieder half uur bediend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *