Foto: Twitter/Willem Klootsema

In het winterseizoen rijdt er maar één trein per dag door van Roodeschool naar de Eemshaven. Dat blijkt uit de dienstregeling die wordt gereden sinds 28 oktober.

De veerboot van- en naar Borkum vaart in de winterperiode minder vaak. Vervoerder Arriva sprak bij de start van de treindienst van ‘drie tot vijf treinen per dag’, maar dit betreft dus alleen de zomerperiode.

Een woordvoerder van Arriva zegt bij RTV Noord dat de vervoerder voldoet aan de eisen van de provincie. De trein zou alleen aan te hoeven sluiten op de veerboot. Dat geldt overigens ook bij extra afvaarten. Dan wordt overlegd met rederij AG Ems en ProRail. De provincie vereist ook een extra trein rond die extra bootdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *