Foto: NS

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in veel gemeenten. Ook wordt in het hele land het referendum over de inlichtingenwet afgenomen. Op een aantal stations in Groningen en Drenthe kan ook worden gestemd.

In Assen staat een portacabin op het station, geopend tussen 6:30 en 21:00 uur. In Hoogeveen is het stembureau in het station zelf van 6:30 tot 19:00 uur en in Meppel is er een mobiel stembureau geopend in de spits (5:30 tot 9:30 uur en 16:00 tot 21:00 uur).

In de stad Groningen zijn nog geen gemeenteraadsverkiezingen vanwege een op handen zijnde gemeentelijke herindeling. Wel wordt er gestemd voor het referendum. Daartoe is er ook een tijdelijke unit aanwezig bij het Stadsbalkon. Deze is geopend van 7:00 tot 21:00 uur.

Stemmen met de stempas kan voor de gemeenteraadsverkiezingen alleen in de eigen gemeente. Voor het referendum kan wel een kiezerspas worden aangevraagd om in een andere gemeente dan de woongemeente te mogen stemmen. Op de stempas voor het referendum staat deze procedure uitgelegd.

2 gedachte over “Waar kun je stemmen op het station?”
  1. leuke aanvulling: In Stadskanaal kun je met twee speciale bussen stemmen. De stem-bus met name voor jongeren en wie zich jong voelen en een Plus bus achtige bus alléén voor senioren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *