De nachtbussen in Groningen en de kop van Drenthe blijven sowieso t/m maart 2010 rijden. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe maandag bekend gemaakt.

Vanaf 13 december zal de inzet worden geoptimaliseerd. Er worden verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van tips van reizigers via de Hyve-pagina’s van Nachtbus Groningen en Stadskanaal en chauffeurs. Dit levert de volgende wijzigingen op per 13 december:

  • Nachtbus 401 zal voortaan Groningen – Hoogezand – Borgercompagnie – Veendam v.v. als route gaan krijgen
  • Nachtbus 404 (Groningen – Drachten v.v.) zal in beide richtingen gaan stoppen bij alle bushaltes aan de afritten van de A7. Hiermee zal lijnnummer 414 (het nummer waaronder niet wordt gestopt onderweg) komen te vervallen.
  • Nachtbus 418 (Groningen – Zuidlaren – Annen v.v.) zal niet meer via de A28 rijden, maar via de Hereweg, Haren, Harenermolen en Glimmen naar Westlaren, Zuidlaren en Annen.
  • Nachtbus 419 (Groningen – Assen v.v.) blijft op dezelfde manier gehandhaafd.
  • Nachtbus 452 (Groningen – Eelde – De Punt – Vries/Tynaarlo v.v.) zal De Wijert niet meer bedienen, maar de route van lijn 6 gaan rijden tussen het Centraal Station en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Vanaf hier wordt de route van lijn 52 richting Eelde gevolgd. Dit biedt meer reismogelijkheden voor nachtbuspassagiers in Groningen Zuid.

Naast de verbeteringen op Nachtbus Groningen zal ook Nachtbus Stadskanaal fors uitgebreid worden. Hieronder een overzicht.

  • Nachtbus 414 zal gaan rijden tussen Stadskanaal en Onstwedde/Vlagtwedde
  • Nachtbus 424 zal Stadskanaal ‘s nachts gaan verbinden met Buinen en Borger
  • Nachtbus 473 krijgt een ingekorte route. Deze lijn zal voortaan gaan rijden tussen Stadskanaal en Musselkanaal/Ter Apel. Het gedeelte tussen Stadskanaal en Gieten zal voortaan worden gereden onder lijnnummer 428.

De nieuwe vertrektijden zijn de vinden op de website www.bobvandenachtbus.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *