Met de nieuwe busdienstregeling die vorige week zondag is ingegaan wordt het wat lastiger om rond veel wedstrijden van FC Groningen de Euroborg te bereiken. De busverbinding naar het stadion is flink versoberd.

FC Groningen speelt dit seizoen het grootste deel van haar wedstrijden op zondagmiddag. Sinds vorige week heeft Q-link 2 de dienst naar de Euroborg overgenomen van lijn 5, die nu naar P+R Meerstad rijdt. Deze nieuwe lijn rijdt echter niet op zondag, evenals ‘s avonds na 21:00 uur.

Dit zorgt ervoor dat het tijdens de wedstrijden van FC Groningen lastig is om terug te reizen (‘s avonds) of uberhaupt met de bus aan de Boumaboulevard te komen (op zondag). Ook rijdt lijn 2 sowieso niet naar het Hoofdstation of de Grote Markt, waardoor altijd een overstap bij het UMCG nodig is.

Supporters van de FC kunnen gebruikmaken van de trein tussen het Hoofdstation en Station Europapark of van stadslijn 8, halte Haydnlaan aan de Helperzoom. Daarnaast rijden in opdracht van FC Groningen de pendeldiensten van P+R Hoogkerk, P+R Haren en P+R Kardinge naar de Euroborg rond de wedstrijden.

[mappress mapid=”140″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *