FC Groningen speelde zondagmiddag in de Euroborg de Derby van het Noorden in de Eredivisie. De wedstrijd tegen sc Heerenveen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Groningers.

Rond de wedstrijden tussen Groningen en Heerenveen worden altijd diverse, al dan niet ludieke acties georganiseerd. Voor de wedstrijd was de volledige Noordtribune omgetoverd tot spoor tussen Buitenpost en Bad Nieuweschans. Een bewegende Spurt-trein (gemaakt van een spandoek) “reed” over de bovenste ring van de tribune, van het “grauwe” Buitenpost naar het “groene” Zuidhorn, Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Bad Nieuweschans. De trein was, net als één van de echte exemplaren, vernoemd naar oud GVAV-keeper Tonny van Leeuwen.

Op onderstaand filmpje vanaf de Piet Fransentribune is te zien hoe de trein naar het station van Groningen, midden op de tribune rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *