De nieuwe busdienstregeling is bekendgemaakt. Qbuzz heeft de nieuwe vertrektijden, lijnen en haltes verwerkt in de reisplanners, onder meer op haar website.

De eerder dit jaar voorgestelde wijzigingen worden in grote lijnen doorgevoerd. Opmerkelijk is wel dat het plan om meer bussen in de spits richting het Martini Ziekenhuis te laten rijden niet meer in de dienstregelingen is terug te vinden. Eerder waren er plannen om streeklijn 65 door te laten rijden.

Lijn 85 gaat in Groningen wel doorrijden. De bus gaat vanaf volgende maand naar de halte Loefzijde in Lewenborg. Dit is bedoeld om de spitsdrukte van de scholen rond de Kluiverboom en Kardinge op te vangen. De bus rijdt vervolgens via de Oosterhamrikbaan, Oosterparkwijk en het UMCG naar het Zuiderdiep, Hoofdstation en verder naar De Wijert, Leek en Oosterwolde. Tussen Leek en Grootegast wordt lijn 550 niet meer uitgevoerd als buurtbus, maar als regulier streekvervoer. De vrijwilligers van de buurtbuslijn verhuizen naar lijn 89.

Alle grote wijzigingen zijn hier op een rijtje terug te vinden. De vertrektijden zijn raad te plegen via onder meer de reisplanner op deze site of de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *