Weinig bussen beschikbaar tijdens treinverstoring/ 1 minuut leestijd

Chaotische taferelen waren er gisteravond, vooral op het station in Meppel. Een overwegstoring legde het treinverkeer urenlang plat en reizigers klaagden over weinig vervangende bussen. En reizigers drongen zich op bij de bussen die er wel waren.

Velen vroegen zich af of de NS niet meer bussen kon laten rijden. Anita Boonstra van de NS geeft toe dat er niet genoeg bussen waren. ‘In deze periode zijn veel bussen al op pad voor dagtochten, evenementen en schoolreisjes en daarnaast zitten we dan ook nog met rusttijden voor de buschauffeurs waardoor het voor NS moeilijk is om dit op korte termijn te regelen. Voor een trein waar bijvoorbeeld 500 passagiers inzetten is het al snel nodig om hier ongeveer 10 bussen te laten rijden. Dit speelde gisteravond ook, waardoor reizigers inderdaad lang moesten wachten op vervangend vervoer.’

Uiteindelijk duurde de verstoring langer dan gepland, maar rond 23:45 uur konden de laatste reizigers alsnog per trein naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *