Foto: ProRail
Foto: ProRail

Op zondag 14 februari wordt het tijdelijke stationsgebouw in Assen geopend. Dat is zoals al werd verwacht.

In de eerste week zijn er medewerkers van de vervoerders op het station aanwezig om reizigers wegwijs te maken in de nieuwe situatie. De sporen 2 en 3 zijn bereikbaar via de hoge loopbrug over het spoor, welke ook is voorzien van een lift. Naast de loopbrug, op de voormalige busparkeerplaats, staat het tijdelijke stationsgebouw. Hierin zijn een kiosk en bloemist gevestigd. Daarnaast verhuizen het ServicePUNT en toilet ook naar dit gebouwtje.

Op 14 februari opent ook de tijdelijke fietsenstalling. Een dag later sluit de huidige. De projectgroep FlorijnAs roept op tweewielers daar voor die tijd weg te halen. Achtergebleven fietsen worden verwijderd.

Meteen na de ingebruikname van het tijdelijke station wordt het huidige stationsgebouw gesloopt.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *