-Ikea verliest stadsbus
-Qlink naar Leek, Roden, Zuidlaren en Annen

Het nieuwe Qlink-lijnennet is bekend. De formule waarbij een aantal lijnen vanuit de stad doorrijdt in de regio met hoogwaardige gelede bussen is vanaf 5 januari te zien in het Groninger stratenbeeld, wanneer de nieuwe busdienstregeling in gaat.

De Qlink-lijnen 3, 4, 5 en 15 krijgen elk een eigen kleur (donkerblauw, lichtblauw, paars en oranje) en worden zoals gezegd uitgevoerd met kwalitatief hoogwaardige gelede bussen, voorzien van extra’s als airco en wi-fi. Lijn 3 rijdt tussen Leek en Lewenborg, lijn 4 tussen Roden en Beijum, lijn 5 tussen Annen en Station Europapark en lijn 15 tussen het Centraal Station en Zernike in de stad.

Qlink gaat de Citybus vervangen. Opmerkelijk daarbij is dat lijn 5, welke lijn 22 gaat vervangen, niet meer via Ikea gaat rijden. Alle stadslijnen gaan via een andere route rijden, waardoor Ikea vanaf januari alleen nog bediend wordt door streeklijnen 73 en 76. Idee daarachter is dat bezoekers van de binnenstad niet langer de parkeerplaats van Ikea gebruiken om over te stappen op de bus. Bezoekers van de binnenstad worden geacht de auto te parkeren op Euroborg/P3. De bus zal tussen deze parkeerplaats en het UMCG via de directe busbaan in de Europaweg gaan rijden. De naam Citybus verdwijnt dus, maar het Citybuskaartje blijft wel bestaan.

Door de introductie van Qlink veranderen ook vrijwel andere buslijnen in de stad van route en/of lijnnummer. Een overzicht staat op de pagina ‘Dienstregeling 2014 Bus’ op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *