Het buslijnennet van de stad Groningen wordt de komende jaren flink veranderd. Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe hebben een plan klaar wat het alternatief moet worden voor de geschrapte Regiotram in en om de stad Groningen.

De transferia moeten uiteindelijk worden ontsloten door het Qlink-lijnennet. Dit lijnennet omvat veel streeklijnen die na aankomst in Groningen doorrijden als stadslijn. Ook zullen veel transferia onderling worden verbonden, zodat er bijvoorbeeld een directe reis mogelijk is vanaf P+R Haren naar het Martini Ziekenhuis.

De Qliners vanuit Roden en Leek worden aan de stadslijnen naar Lewenborg en Beijum gekoppeld. Daardoor ontstaan de directe verbindingen Leek – Beijum en Roden – Lewenborg. Die laatste bestaat overigens in de spitsuren al. In de toekomst wil de vervoerder de bus vanuit Roden doortrekken naar Ruischerbrug, waar ook een klein OV-knooppunt gepland staat. Verder wil men de huidige Citybuslijn 22 doortrekken naar Zuidlaren en Annen, en aan de andere zijde van de route naar Station Europapark. Vanaf december zullen de eerste wijzigingen al worden doorgevoerd.

Voor de plannen schaft Qbuzz 9 Mercedes Capacity-bussen aan om in te zetten op de zogenoemde ‘Zernikeliner’ via de westelijke ringweg. Het contract voor de aanschaf van deze bussen is deze week getekend. Daarnaast schaft de vervoerder ook 28 luxe gelede bussen aan, voorzien van airco, wifi en meer zitcomfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *