De perrons en verlichting van Station Groningen Noord zijn de afgelopen maand vernieuwd. De maatregelen zijn onderdeel van het verbeteren van de veiligheid op het station.

NS Stations werkt samen met de gemeente en de politie aan het project. Naast het licht en de opknapbeurt van de perrons komt er de komende maanden ook een nieuwe fietsenstalling. Deze komt aan beide zijdes van het station.

De nieuwe verlichting is energiezuinig. Na vertrek van de laatste trein blijft de verlichting nog een half uur vol branden. Daarna gaat de verlichting in spaarstand. Zodra er iemand op het perron komt, gaat het licht weer feller branden.

Politieagenten en BOA’s van de gemeente zullen toezicht blijven houden op en rond de perrons.

[mappress mapid=”118″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *