Het nieuwe treinstation in het Europapark is verkozen tot het mooiste nieuwe gebouw van de stad Groningen. Dat werd vrijdagmiddag bekend gemaakt op de prijsuitreiking van de Groninger Gebouwenenquete 2013, onderdeel van de Dag van de Architectuur in Groningen.

Ieder jaar wordt het mooiste nieuwe gebouw gekozen door zowel het publiek als een vakjury. Deze zijn het niet ieder jaar met elkaar eens, maar nu gaan zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury naar het nieuwe station. Bij de publieksenquete kreeg het station 24% van de stemmen.

Het station werd in december vorig jaar geopend voor reizigers en is ontworpen door architecten Peter Heideman en Nienke van de Lune van architectenbureau Studio SK | Movares. Uniek voor een treinstation in Nederland is dat de perrondaken gemaakt zijn van titanium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *