Foto: Flickr/Roel Hemkes

Zaterdag rijden de eerste Sprintertreinen van de NS voor het laatst in de reizigersdienst. De NS neemt afscheid van dit treintype, dat het laatste is dat zonder toilet en airco rijdt. Ook in het Noorden wordt er nog één keer met het materieel gereden.

De treinen worden opgevolgd door de SNG (Sprinter Nieuwe Generatie), die ook al volop op de Sprinter tussen Groningen en Zwolle rijdt. Na 46 jaar komt daarmee een einde aan de ritten van de eerste Sprinter (de SGM).

Vanwege het afscheid is de trein nog één keer op diverse plaatsen in het land te zien. Ook tussen Groningen en Zwolle rijdt het materieel zaterdag nog één keer in de reizigersdienst. De laatste trein die uit dienst gaat wordt overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *