De treinen van de NS blijven in ieder geval tot en met 2033 de sporen tussen Groningen en Zwolle en Leeuwarden en Zwolle domineren. Het ministerie heeft maandag nieuwe afspraken met de vervoerder openbaar gemaakt.

De ontwerpconcessie voor het Hoofdrailnet is namelijk gepresenteerd. Dat Hoofdrailnet omvat het overgrote deel van het spoornetwerk in ons land. Den Haag overwoog de Sprinters in het noorden eventueel aan een andere vervoerder te gunnen maar zet deze plannen dus niet door.

Ook de voorgestelde trein tussen Groningen en Parijs komt er daardoor niet. Arriva en de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland waarin de vervoerder samen met enkele concurrenten verenigd is zijn boos. Ze zeggen zich gesterkt te voelen door de Europese Commissie. Die is het niet eens met de keuze van de Nederlandse regering om de grootste treinconcessie van het land opnieuw onderhands te gunnen en doet onderzoek naar de gang van zaken rond de gunning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *