De nieuwe snelle Intercitytrein tussen Groningen en Breda gaat niet over twee jaar, maar een jaar later rijden. Dat schreef de Groninger wethouder Philip Broeksma deze week aan de gemeenteraad in Stad.

Voor de nieuwe verbinding wil de NS gebruikmaken van de nieuwe Intercity Nieuwe Generatie. De gemakkelijke naam die de trein meekrijgt is de Wesp. De eerste treinen zijn weliswaar klaar, veel exemplaren worden vertraagd geleverd doordat de betrokken fabrieken stil hebben gelegd door de coronacrisis.

De nieuwe trein gaat dus vanaf de dienstregeling van 2025 zorgen voor een snelle IC-verbinding tussen Groningen en de Randstad. Het eindpunt van de route komt in Breda. Doordat de trein sneller kan rijden op de Hanzelijn en gebruik gaat maken van de HSL is de trein sneller in bijvoorbeeld Rotterdam. Ook vanuit Leeuwarden komt er een snellere treindienst. In eerste instantie was het de bedoeling om eind 2022 al te gaan rijden, dat werd eerder dit jaar al met een jaar uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *