De NS blijft de dienstregeling van volgend jaar ook in het jaar daarna voor een groot deel rijden. Dat is een direct gevolg van de coronacrisis.

Een belangrijke pijler in de dienstregeling voor 2023 was de komst van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG). Deze treinen worden momenteel gebouwd, maar die bouw loopt door de impact van de coronacrisis vertraging op.

Uiteindelijk is het de bedoeling om de Intercity vanuit het noorden door te trekken van Rotterdam naar Breda, waarbij de trein via de Hogesnelheidslijn zou gaan rijden in de Randstad. Nu de treinen later geleverd gaan worden, wordt ervoor gekozen in 2023 de nieuwe ICNG eerst in te gaan zetten op de Hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda en Den Haag en Eindhoven. Pas daarna komt de trein richting het noorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *