Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

De trein tussen Groningen en Leer gaat eind dit jaar nog niet terugkeren. Door tegenvallers rond de werkzaamheden aan de Wunderline is de terugkeer van de verbinding over het spoor uitgesteld tot medio volgend jaar.

Door weersomstandigheden is de kwaliteit van de bodem van het traject niet goed genoeg. Daarom is er vertraging opgelopen. Ook de kosten van bouwmaterialen voor het Nederlandse deel van het traject blijken schaarser te zijn dan vooraf werd verwacht.

In de zomer van volgend jaar moet het werk nu klaar zijn, net als de nieuwe Friesenbrücke. Die zorgt ervoor dat er weer treinen kunnen rijden tussen Groningen en Leer. Het is dan bijna tien jaar geleden dat de oude Friesenbrücke door een schip werd aangevaren en de rechtstreekse treindienst tussen Groningen en Duitsland abrupt tot stilstand kwam. Sindsdien rijden er bussen tussen Nederland en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *