In navolging van de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta onderzoekt het OV-bureau Groningen Drenthe om gratis openbaar vervoer aan te bieden aan inwoners met een laag inkomen.

Het bureau doet een inventarisatie onder gemeenten in beide provincies, om te kijken of er meer animo is om het openbaar vervoer gratis te maken voor minima. Uit cijfers blijkt namelijk dat mensen met een laag inkomen die het OV niet kunnen betalen in een sociaal isolement zitten.

In Het Hogeland en Eemsdelta wordt voor gratis minima-vervoer gewerkt met de Meedoen Pas van vervoerder Arriva. Met die pas kan een gemeente onder eigen voorwaarden vervoer aan minima aanbieden, bijvoorbeeld gratis bus- en treinreizen in Groningen en Drenthe in de daluren. De enige kosten voor minima zitten in de aanschaf van een OV-chipkaart, waarvoor 7,50 euro administratiekosten moeten worden betaald.

Het is de bedoeling dat het onderzoek vanuit het OV-bureau later dit jaar wordt afgerond. Daarna is het aan gemeenten zelf om eventueel aan de slag te gaan met een dergelijke regeling.

Een gedachte over “Gratis OV voor minima mogelijk in meer gemeenten”
  1. Ze moeten he hele OV vrij geven althans niet zoals het ov bureau nu doet om het ieder jaar te. Verhogen doe dan inderdaad daluren vrij en spits 60% betalen .
    Dan kom je bussen en chauffeurs te kort he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *